Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları

Önlisans Programları:
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında programlara ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 150'şer öğrenci kabul edilecektir. Öğrencilerin yerleştirilmesinde 2012 YGS-3 puanı (2011 taban puanı: 349,563) ve Meslek Liselerinden Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş uygulaması ilkeleri esas alınır. Bu program için özel koşullar 2012 Yükseköğretim ve Kontenjanları Kılavuzunda açıklanmıştır.

Bakanlar Kurulunun 29.08.2012 tarihli ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2012/3584 sayılı Kararı kapsamında 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Ön lisans Programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz için öğrenim ücreti
770 TL öğrenim ücreti öderler. Öğrenciler, öğrenim ücretini güz ve bahar yarıyılında olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeyebilirler.

Adalet Uzaktan Önlisans Programı: 

Adalet uzaktan önlisans programı, Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen bir programdır. Hukuk hizmetleri sektöründe uzman nitelikte yardımcı eleman yetiştirmeyi amaçlar. Mezunları, kamuda zabıt katibi, yazı işleri müdürü, icra müdürü, infaz müdürü olabildikleri gibi sigorta şirketleri, bankalar, avukat büroları ve noterler gibi hukuk mesleği ile ilgili birimlerde de görev yapabilirler.

Eğitim süresi 4 yarıyıldan oluşup toplam 2 yıldır.
Staj zorunludur. 1.yıl sonunda 10, 2.yıl sonunda 20 iş günü staj yapılmaktadır.
Programa katılanlar, hukuk derslerinin yanı sıra mesleğe yönelik olarak Klavye Kullanımı, İleri Klavye Kullanımı, Mesleki Bilgisayar (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) dersleri almaktadırlar.

Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Önlisans Programı

Bilgisayar programcılığı uzaktan önlisans programı, Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen bir programdır.

Turizm ve Otel İşletmeciliği uzaktan önlisans programı, 
Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen bir programdır.

Turizm sektöründe nitelikli meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlar. Mezunları otellerin, ön büro, servis, mutfak, bar ve kat hizmetleri birimlerinde görev yapabilirler.

Bankacılık ve Sigortacılık uzaktan önlisans programı, 
Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen bir programdır.

Bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde, mesleki temel bilgilerin yanı sıra hukuki, teknik bilgilere de sahip, banka, sigorta hizmetlerini yürütebilen elemanlar yetiştirmeyi amaçlar. Mezunları, finans, banka sektöründe meslek elemanı olarak görev almakta, sigorta acentesi açabilmekte ya da sigorta şirketlerinde görev yapabilmektedir.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik uzaktan ön lisans programı, Ankara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen bir programdır. 
Sağlık alanında bilimsel araştırma verilerinin düzenli olarak toplanması, saklanması, ilgililere sunulması aşamasında, uluslararası kodlama sistemini profesyonelce yapacak bireylerin yetiştirilmesini amaçlar. Mezunları üniversite, özel ya da devlet hastanelerinde, tıp merkezlerinde, muayenehanelerde, tıp kütüphanelerinde, tıbbi yayınevlerinde görev yapabilirler.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARI

İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı

İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM), Ankara Üniversitesi tarafından geliştirilmiş özgün bir lisans tamamlama programıdır. İlahiyat ön lisans derecesine sahip kişilere, ilahiyat lisans diploması alabilmek için gerekli eğitimi vermeyi amaçlar. 
Eğitim süresi 4 yarıyıldan oluşup toplam 2 yıldır. 

ANKARA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
Üniversite tezsiz yüksek lisans programlarından İnsan İlişkileri, Gazetecilik, Sağlık Kurumları Yönetimi ve Sosyal Hizmet programlarını uzaktan eğitimle vermektedir. 
Program Ücretleri: Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı İnsan İlişkileri Uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıt yaptıran öğrenciler için 2012-2013 öğrenim ücreti, alacakları dersler için kredi başına 121.00 TL.’dir.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMLARI
Programlar 
E-Eğitmen, 
Teknoloji, Yaratıcılık ve Fikri Mülkiyet, 
Proje Döngüsü Yönetimi, 
ÜDS-KPDS İngilizce Hazırlık olmak üzere toplam 4 programda eğitimler verilmektedir. Program ücretleri kurs başına 180-240 TL arasında değişmektedir. E-Eğitmen programına katılan öğretmenlere indirim uygulanmaktadır.  
Daha yeni Daha eski

Recent Posts