Manisa Celal Bayar Üniversitesi yüksek lisans bölümleri için kayıt ve kabul konusunda yeni bir atılıma imza attı. Başvuran tüm adayların LES, ALES, ÜDS gibi sınav sonuçlarına ve hatta sınava katılma gibi zorunlukları da kaldırdı.

Çoğu Üniversite ALES, LES ve ÜDS gibi Sınav Sonuçlarını Baz Alıyor

Gerek tezli yüksek lisans gerek tezsiz yüksek lisans ve son dönemde oldukça popüler olan uzaktan eğitim yüksek lisans için başvuru koşulları dünyada yalnızca bizim üniversitelerimizde görülebilecek şartlara sahip. Mesela, ALES sınavına girmiş olmak bunlardan biri. Sonucun önemi yok. Yalnızca bu sınava girmiş olmak! Bir yanlıştan artık dönülmeye başlandı. Celal Bayar Üniversitesini kutlamak gerekiyor. Çünkü bu sınavlara girme zorunluğunu ilk kaldıran üniversite oldu.

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Bölümleri Kaç Dönem

Lisans mezunu olan tüm adayların kolayca başvuru yapabileceği Uzaktan Eğitim Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı 3 dönemden oluşuyor. Ön başvurusu süreci 29 Ocak 2016 yılında sona erecek. Ön başvurusu kabul edilen adaylar kesin kayıt için katılım şartlarını tamamlayarak yüksek lisans öğrencisi olabilecekler.

Başvuru Kolay Ancak Ödenmesi Gereken Ciddi Ücretler Var

2016 yarıyılı için kredi başına ücret belirleyen üniversite kredi başına (saati) 150TL talep ederek, bu alandaki büyük bir boşluğu kapatmak için kolları sıvadı. Normal şartlar altında tüm dersleri geçen ve önceki dönemden geçemediği dersleri yeniden almak zorunda olmayan öğrenciler 4500-5000TL arasında bir rakamla yüksek lisans öğrenimi görebilir ve tamamlayabilir.

Daha yeni Daha eski

Recent Posts