Uzaktan öğretim ve uzaktan eğitim kavramları birbirine karıştırılsa da her ikisi için temel ve ortak nokta, zaman ve mekan sınırlamasının ortadan kaldırılarak üniversite eğitiminin sürdürülebilmesine olanak sağlamasıdır.
Bu nedenle son yıllarda ülkemizde sayısı hızla artan uzaktan eğitim veren üniversiteler ve bölümleri, üniversite eğitimi için zaman ve mekan sınırlamaları bulunan öğrenciler için adeta bir can simidi vazifesi görüyor.

Uzaktan Öğretim Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alabileceğiniz tek üniversite olarak şu anda Türkiye'de denkliği olan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi bulunmakta.

Üniversitenin sunduğu avantaj ve dezavantajlardan da elbette bu yazımızda bahsedeceğiz, ancak burada bilinmesi gereken en önemli konulardan biri de Uzaktan Öğretim Bilgisayar Mühendisliği eğitimine hak kazanabilmek için puanların ne olduğudur.

Uzaktan Öğretim Bilgisayar Mühendisliği puanı 

2015-2016 yılında oluşan taban puanın 249.507,37 olması. Yüksek Öğretime Geçiş sınav sonucuna göre öğrenci alan üniversitenin burslu öğretim imkanı bulunmuyor. Bu nedenle öğretim giderleri ve uzaktan öğretim materyal giderlerinin çok yüksek olmadığını belirtmekte yarar var. 

Uzaktan Öğretim Nasıl Yapılıyor?

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi bir Kazak üniversitesi olmasının yanında, ülkemizde diğer üniversitelerdeki eğitimci kadrolarıyla yürüttüğü öğretim programları dolayısıyla Kırgızistan'a gitmenize gerek kalmadan hem eğitimlerinizi hem sınavlarınızı hem de diplomanızı yine ülkemizden alabilmeniz mümkün. 
Tüm eğitim dokümanları ve hazırlanan eğitimler tamamen dijital ortamda sunuluyor. Türkiye'deki üniversitelerde görevli profesörlerin canlı eğitimlerine katıldığı üniversitenin sınav ve değerlendirme çalışmaları da yine ülkemizdeki üniversitelerin salonlarında, öğretim görevlileri eşliğinde yapılabiliyor. Ancak bu sınavların yalnızca final ve bütünleme sınavlarında verilen bir hizmet olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü ara sınavlar yine internet ortamında ve süre sınırlamaları konularak dijital bir biçimde gerçekleştirilebiliyor. 

Bitirenlere Mühendislik Diploması

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde devam eden bilgisayar mühendisliği uzaktan öğretim programını bitiren tüm öğrencilere Mühendis diploması verilir. Bu diplomanın en büyük özelliği ise hem Kazakistan'da hem de Türikye'de geçerliliği bulunmasıdır. Diplomada denklik olarak da bilinen bu durum, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinin diğer yabancı özel üniversitelerin sunduğu öğretim hizmetlerinden çok daha güzel  uygulamaların bulunması yönüyle de dikkatleri çoğu zaman kendine çekmeyi başarıyor. 


Daha yeni Daha eski

Recent Posts