Önlisans eğitimlerini tamamlayıp eğitimlerini lisans derecesine taşımak isteyen üniversite mezunlarının girmeleri gereken DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tarihi geçtiğimiz gün ÖSYM tarafından açıklandı. Bu sınava eğitimlerini örgün olarak sürdürmek isteyenlerin yanı sıra İLİTAM gibi uzaktan eğitim ile lisans derecesi almak isteyenler de girmek zorunda.

İLİTAM Başvuruları İçin DGS Puanı Şart

İlahiyat önlisans mezunlarının İLİTAM (İlahiyat Lisans Tamamlama) bölümlerine başvuruları için ilk şart DGS sınavına girmiş olmaları ve başvuru yapacakları üniversite kontenjanında sıralamaya girebilmeyi sağlayacak puanı almış olmaları gerekiyor. Bu nedenle önlisans ilahiyat mezunları lisans diploması alabilmeleri için devam etmeleri gereken eğitim için DGS sınav puanlarının da yeterli olması önemli.

İLİTAM Başvuruları DGS'ye Göre Belirlenecek

Üniveristelerin İLİTAM İlahiyat Lisans Tamamlama Bölümlerine kayıt başvuru tarihleri, ÖSYM'nin yapacağı DGS sınav tarihlerine göre belirleniyor. Bu nedenle DGS sınavı ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihler İLİTAM kaydı yaptıracak öğrenciler için büyük önem taşıyor.

DGS Başvuru ve Sınav Tarihi Ne Zaman?

İlitam DGS sınav başvuruları 24 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak ve 1 Haziran 2017 mesai bitimine kadar devam edecek. Adayların katılacakları DGS sınavı ise 23 Temmuz Pazar günü yapılacak.


Daha yeni Daha eski

Recent Posts